Over Masderplan

masjaMijn naam is Masja Hazendonk en ik ben geboren als oudste dochter in een groot gezin van 4 meiden. Opgegroeid op het platteland in de Betuwe, genoot ik enorm van de vrijheid, de rust en de natuur. Ik trok er dagelijks uren op uit met mijn paard Sophie voor heerlijke buitenritten. Bij ons thuis was het altijd een zoete inval; veel mensen over de vloer, drukte en gezelligheid. Gastvrijheid is mij met de paplepel ingegoten met ondernemende ouders met allebei een eigen horeca onderneming in Frankrijk. Na de middelbare school voelde het voor mij daardoor als heel natuurlijk om mijn vervolgopleiding aan de Hogere Hotelschool in Den Haag te volgen.

“Ik hou immers van omgang met mensen”

Ik hou immers van omgang met mensen, maak het de ander graag naar de zin en heb interesse in andere culturen. Tijdens mijn eind stage in Mexico werd ik enorm geraakt door de oude beschaving van de Maya cultuur tijdens mijn veelvuldige bezoeken aan de mystieke ruïnes. Ik voelde me in Mexico thuis en genoot enorm van het rustige levenstempo. Ik keerde terug naar Nederland om af te studeren en stortte me daarna op een carrière in het bedrijfsleven. Als Personal Assistant genoot ik van mijn dienstbare werk; het organiseren en plannen voor iemand anders, zodat die persoon kan excelleren in zijn werk.

Ik verlangde weer naar de rust”

Toen ik moeder werd verlangde ik weer naar de rust en vond die in Frankrijk.  Als beheerder van een vakantiepark had ik een heerlijke baan. Ik maakte dagelijks urenlange wandelingen met mijn honden in de prachtige natuur van de Charente. Toen mijn zoon leerplichtig werd, keerde ik met hem terug naar Nederland.

Als Personal Assistant van de CEO van het Wereld Natuur Fonds kon ik weer heerlijk organiseren, met mensen in contact zijn en me passievol inzetten voor de kwetsbare natuur op aarde. Ik leidde een druk en gezellig leven met veel sociale contacten en hield alle ballen naar tevredenheid in de lucht.

“Ik voelde een diep zielsverlangen om te gaan masseren”

Begin 2010 werd ik echter ruw wakker geschud uit wat ik altijd als een fijn bestaan had ervaren… Ik kreeg een auto ongeluk, waarbij ik met heftige pijn in mijn lijf 4 maanden aan huis gebonden was. Tijdens een diepe crisis op het ergst van mijn pijn, had ik nog maar één wens: pijnvrij zijn en daar had ik alles voor over! Na het uitspreken van die wens begonnen dingen te veranderen in mijn leven. Ik kwam in aanraking met een fantastische masseur. Hij maakte de pijn draaglijk en hielp mij om mijn eigen zelfhelend vermogen te stimuleren. Letterlijk en figuurlijk geraakt door zijn helende aanrakingen, voelde ik een diep zielsverlangen om ook te gaan masseren.

Ik heb vervolgens een intensieve opleiding tot sportmasseur afgerond om alles te leren over de anatomie en fysiologie van het lichaam. Tegelijkertijd begon ik door een enorme honger naar kennis ook aan een studie Integrale Toegepaste Psychologie. Besmet door het ‘massage virus’, deed ik de ene opleiding en cursus na de andere en maakte ik veel massage vlieguren. Ik kreeg veel positieve reacties op mijn massages en voelde me gesterkt om mijn eigen massage praktijk te openen.

“Liefde, licht en helende energie”

Geïnteresseerd geraakt in  heling en bewustzijn, kwam ik in aanraking met Monique Timmers. Ik volgde bij haar de opleiding energetisch therapeut. Bij Monique maakte ik opnieuw contact met mijn eigen bronkracht en mocht ik de bijzondere werking van haar energetische stoelen ervaren. Nu ervaar ik dat de rust waar ik mijn hele leven al zo naar verlangde, gewoon in mijzelf zit. Ik ben mijn eigen bron. Dit is mijn levenspad en het heeft mij gebracht tot waar ik nu ben. Ik volg mijn eigen plan in mijn leven, mijn ‘masterplan’ oftewel: ‘Mas d’r plan’. In mijn praktijk Masderplan en in het dagelijkse leven geef ik door wat ik tot nu toe geleerd heb: liefde, licht en helende energie. Ik voel me dankbaar!